A XXII Festa do Botelo do Barco reuniu a máis de 1.300 comensais no Pavillón de Deportes e outros 1.200 fixeron reservas en restaurantes.

A XXII Festa do Botelo do Barco reuniu a máis de 1.300 comensais no Pavillón de Deportes e outros 1.200 fixeron reservas en restaurantes.

A Festa do Botelo congregou este ano a máis de 1.300 comensais no Pavillón de Deportes de Calabagueiros, onde se celebrou o xantar oficial desta festa. Ao redor doutros 1.200 comensais fixeron reservas nos restaurantes para degustar o botelo e o cocido valdeorrés, dentro das Xornadas Gastronómicas que se celebran esta fin de semana e a vindeira no Barco. O convidado de honra deste ano foi o Concello berciano de Bembibre, cuxo tenente de alcalde, Sigifredo Benavides, propuxo un irmandamento entre as dúas localidades, unidas por un embutido semellante -en Bembibre celebran a Festa da Exaltación do Botillo-.

Os actos desta XXII edición comezaron ás 12 da mañá no Teatro Lauro Olmo coa homenaxe á cociñeira Concepción Moral, que traballou durante moitos anos na cociña do mítico Mesón JR, coñecido en toda a comarca polas excelentes tapas que ofrece. serve.tiña na carta. El Mesón JR era unha empresa familiar na que tamén traballou o seu marido, José Arias Arias (coñecido como Pepe el del JR en todo o barrio), cuxa personalidade tamén se recordou durante todo o acto.En representación de Pepe e Conchi interveu Marta Arias. a familia para agradecerlle a homenaxe e lembrar ao seu pai, que por desgraza xa non puido gozar deste día.

O debuxante “bo telo” (en galego é bo telo), foi a frase central do seu pregón, no que, con este xogo de palabras, destacou todo o bo do Barco e da Festa do Botelo: o Río Sil, as paisaxes, os viños e, por suposto, “o BOTELO, que é BO TELO”, dixo.

Presentado pola actriz Fátima Delgado, o acto contou tamén coa actuación do Orfeón Valdeorrés, que entre outras pezas interpretou a Canción do Botelo. E puxo en escena a entrada do barco no Teatro Lauro Olmo, así como unha peza “A borcha”, que levantou as risas de todos os asistentes.

A partir das 14.30 horas celebrouse o xantar popular no pavillón de Calabagueiros co menú habitual de Botelo, acompañado de chourizos, patacas e recambio. En total servíronse 900 quilos de Botelo, 150 de chourizos, 300 de patacas e 350 de verduras. Todo, regado con 600 botellas de viño tinto do Barco e, de sobremesa, 60 empanadas de chicharróns e 80 bicas.

O xantar contou coa animación musical dos grupos que, pola tarde, continuarán cos tradicionais cantos de taberna nos bares da localidade. Estes cantos de taberna celebraranse entre as 19 e as 22:30 horas, coa participación de media ducia de grupos en 9 establecementos.

A actuación de Amancio Prada, mañá domingo ás 20:00 horas no Teatro Lauro Olmo, porá o punto e final a esta XXII edición da Festa do Botelo. As entradas para este concerto, ao prezo de 10 euros, están á venda anticipada en Ton y Son, podendo adquirirse unha hora antes na billeteira do Teatro.

Os comentarios están pechados.